Aktualni dogodki

E-računovodstvo

Papirnato vojno so zamenjali skenerji in računalniki, računovodski delavci pa se spreminjalo iz klasičnih vnašalcev podatkov v sodobne analitike, ki oblikujejo ažurne informacije, ki služijo kot podlaga odgovornim za nadaljnje poslovne odločitve.

Več...
Objavljeno v časniku Dnevnik

E-računi

Pogosta vprašanja in odgovori glede e-računov

Več...
Objavljeno v časniku Finance

Prodaja blaga in storitev po socialnih omrežjih

Za prodajo blaga in storitev po socialnih omrežjih si ne bi upala trditi, da je zakonodaja na tem področju pomanjkljiva, saj je bila z Zakonom davka na dodano vrednost (ZDDV -1) z poznejšimi dopolnitvami, ter Pravilnikom (P- ZDDV – 1) , ki sta začela veljati 1.1.2007 dopolnjena.

Več...
Objavljeno v časniku Finance

Navodilo našim strankam

Konec leta, davčne blagajne, sporočanje podatkov o poslovnem prostoru in še več navodil, ki jih ne smete spregledati.

Več...
Prenesite navodilo v PDF obliki

Strateška povezovanja partnerskih malih podjetij

Ko se podjetja odločajo za združitve, pripojitve ali tudi prevzeme, se morajo v prvi vrsti osredotočiti na zakonske predpise, ki so pogojeni s pridobitvijo določenih soglasij.

Več...
Objavljeno v časniku Finance

Spremenjena zakonodaja je poenostavila izdajanje elektronskih računov

S 1. januarjem se je spremenil zakon o davku na dodano vrednost, ki je olajšal izdajanje e-računov. Nova je oblika izdajanja računov, prav tako njihove vsebine, oblike in hrambe.

Več...
Članek Finance, 8.1.2013

Nasvet: Kako se dogovoriti s strateškim partnerjem

Opažamo pa željo po tako imenovanem mreženju, skupnem promoviranju, uporabi medsebojnih uslug in izmenjavi poslovnih izkušenj, pravi Marija Horvat iz računovodskega servisa Gazeta.

Več...
Članek Finance, 19.6.2012

Nasvet: Ali se splača uvesti e-račune?

Za podjetja bo digitalizacija dokumentacije postala tako rekoč nuja in se ji najbrž ne bo mogoče izogniti, napoveduje Marija Horvat iz računovodskega servisa Gazeta.

Več...
Članek Finance, 31.1.2012

Je pričakovati navkrižne direktorje, odprave enoosebnioh družb, plače prek espeja....

Prispevke za socialno varnost poslobvodje družbenika naj plačuje družba v svoje breme, meni Marija Horvat.

Več...
Članek Finance, 25.10.2011

Pobot ni izboljšal likvidnosti in plačilne nediscipline

Po petih krogih obveznega pobota si ne upam trditi, da so se s tem pomembno izboljšali likvidnost, plačilna sposobnost ali denarni tok podjetij, meni Marija Horvat.

Več...
Članek Finance, 26.9.2011

Računovodja leta 2011

plaketa

plaketa Letošnji izbor računovodja leta je imel peto obletnico. Podelitev tega laskavega naziva v računovodski stroki, je potekala v M - Hotelu v Ljubljani 19. maja 2011. Komisijo je s svojo strokovnostjo, dolgoletnimi izkušnjami v računovodski stroki, z dobrim poznavanjem slovenskih in mednarodnih računovodskih standardov, z vpetostjo v širše družbeno okolje in predavateljski izkušnjami prepričala Marija Horvat. Postala je računovodja leta 2011.

Kakšne so trenutne razmere v računovodski stroki, kašne so zahteve naročnikov, kašne so cene računovodskih storitev in še mnogo več si poglejte v povezavi.


Računovodske programske rešitve računovodje leta 2011

V Gazeti uporabljajo programske rešitve družbe SAOP d.o.o. iz Šempetra v pri Gorici. Kaj omogočajo programske rešitve njihovega iCentra in kako sodelujejo si poglejte v spodnji povezavi.

Več...
Poslovni SAOP
Slovenska tiskovna agencija
Računalniške noviceKako računovodsko obdelati spletne posle?

Računovodje za zdaj nimajo posebnih težav pri vodenju računovodstva za podjetja, ki poslujejo prek spleta. Predpisov je prej preveč kot premalo.

Več...
Povezava na članek objavljen v Financah dne 12. julija 2011

Davčna izvršba bo hitrejša

Durs bo ustanovil posebno službo za davčno izvršbo. Dolžniki bodo že po osmih dneh po zapadlosti dolga dobili pisni ali ustni opomin. Kaj je povedala direktorica davčne uprava in kakšne izkušnje z izvršbo ima direktorica družbe Gazeta d.o.o. Marija Horvat, kaj svetuje dolžnikom, ki zapadejo v izvršbo in kako lahko izvršbo preprečijo, si preberite v spodnji povezavi.

Več...
Povezava na članek objavljen v Financah dne 7. junija 2011

Izbor računovodja leta 2010

V torek, 25. maja, se je v M Hotelu odvil zaključni dogodek izbora Računovodja leta 2010. To je bil že četrti izbor, na katerem je komisija iskala računovodjo, ki je vpet v celoten družbeni sistem. Tako je bilo poleg strokovnosti (formalne in neformalne) pomembno, da računovodja svoje znanje prenaša na druge, ter da je vključen v družbeno okolje preko raznih organizacij in društev.
V letu 2010 je ravno naše podjetje doletela ta sreča, da se je uvrstilo med tri finaliste izbora, zato se bomo trudili še naprej, da obdržimo, dopolnjujemo in pomagamo pri strokovnem razvoju računovodske stroke.
Organizatorji ugotavljajo, da se vsako leto povečuje število prijavljenih kandidatov in da ima komisija za izbor vsako leto težjo odločitev, komu podeliti ta laskavi naslov.

Tudi četrti izbor računovodje leta je organizirala agencija za računovodstvo in izobraževanje CERERA d.o.o. v sestavi komisije:

Irena Debeljak
Tomaž Glažar
Dr. Marko Hočevar
Mag. Gregor Levič
Tomaž Okorn
Mihael Sket
Mag. Zoran Vaupot

 

slika dogodka Računovodja leta slika dogodka Računovodja leta slika dogodka Računovodja leta slika dogodka Računovodja leta slika dogodka Računovodja leta

Na vrh
© 2011 - 2019 Gazeta d.o.o., vse pravice pridržane.    Pravna varnost.    Uporaba piškotkov.